4.7.2018

Finanční a investiční gramotnost představuje pro Českou republiku značný problém. Mnoho lidí nemá dostatečné znalosti z této oblasti a pak často přicházejí o své peníze. Přitom tyto peníze často dlouho šetřili a z dlouhodobého hlediska je nebyli schopni ochránit před inflací.

 Portál www.skola investora.cz, ale také Česká národní banka si tuto skutečnost uvědomují, a proto veřejnosti připravují různé semináře, webináře, kurzy či projekty a programy, díky kterým se lidé mohou naučit s pěnezi lépe vycházet a hospodařit.

Česká národní banka přitom vychází z toho, že je nutné vycházet nejenom z budoucnosti, ale také z minulosti. V rámci finanční gramotnosti je zapotřebí vědět například také to, kolik peněz jsme utratili minulý měsíc nebo třeba to, jak správně se připravit na budoucnost. A to zejména za pomoci pojištění, možnosti využívání půjček či spoření.

Česká národní banka se ve svém projektu zaměřuje na všechny potřebné cílové skupiny a problémy, kam rozhodně spadá důchod, rodina, bydlení, auto, peníze, dluhy a každé této oblasti se věnuje zcela individuálně.

Česká národní banka zároveň uvádí vlastní finanční desatero, které by mělo pomoci zdolat lidem základní znalosti a zejména má lidem pomoci si uvědomit, jak trh funguje a co od něj očekávat.

Vše je jasné a jednoduché a proto je vhodné pro úplné začátečníky. Ovšem pokročilí uživatelé si jistě také vyberou a osvojí potřebné informace. Pokud však prahnete po daleko zajímavějších a pokročilejších informacích, pak nemusíte zoufat, protože ty si pro vás připravil tým Školy investorů. V první řadě se můžete třeba otestovat.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací