10.8.2018

Legendární investor, Warren Buffett, opět neváhal a daroval peníze tam, kde jsou potřeba. Jednalo se přitom o miliardy dolarů a největší suma připadla na nadaci Billa Gatese. V konkrétním pojetí šlo o sumu téměř 3, 5 miliardy dolarů, přičemž světoznámý a vyhlášený investor od roku 2006 nadacím rozdal celkově více než 30 miliard dolarů.

Warren Buffett se tak zbavuje velké části získaného majetku a stále se drží v žebříčku nejbohatších lidí na světě. Dokonce s jeho údajným jměním téměř 80 miliard dolarů zastává čtvrtou příčku nejbohatších lidí na světě.

Warren Buffett je na poli investic skutečně nezastupitelnou osobností a mnoho amatérských i profesionálních investorů se od něj každým dnem učí. Jeho teorie ohledně investování jsou natolik populární, že se jimi mnoho investorů dokonce i řídí. Warren Buffett se drží mnoha zásad, z nichž všechny pramení od nutnosti investovat do dlouhého období, tím se rozumí období deseti, dvaceti nebo nejlépe třeba třiceti let. Pouze takto učiněné investice mají smysl. K tomu dodává, kdo nemá v úmyslu takhle dlouho investici držet, měl by se jí naopak do deseti minut dokázat zbavit.

Jeho další teorií je investovat pouze do známých a tedy důvěrychodných firem a hlavně nikdy nekupovat zajíce v pytli. Tím se rozumí méně známé akcie, které nejsou často kupovány za cenu nižší než je jejich vnitřní hodnota.

Pokud se tedy budete držet rad a tipů tohoto legendárního investora, jistě to také dopracujete daleko a budete si moci dovolit darovat peníze do různých nadací. Jak však z dnešního příspěvku vyplývá, bude to chtít velkou dávku trpělivosti a také ukázněnosti při investování.

 

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací