24.10.2017

Ačkoliv je vzdělání relativně široký pojem, každý ví, že bez potřebného vzdělání se v dnešní době už nikdo neobejde. Vzdělání je možné chápat nejenom ve smyslu dosaženého titulu, ale také z pohledu vzdělání v oblasti finanční gramotnosti nebo dokonce i gramotnosti investiční.

Lidé si začínají uvědomovat určitou zodpovědnost za svůj život i za své finance, a proto absolvují různé kurzy, školení, semináře nebo dokonce i mnohé webináře. Zatímco mladí lidé získávají zkušenosti v rámci denního či dálkového studia, starší lidé se často účastní večerních kurzů, internetových přednášek nebo přímo navštěvují instituce poskytující celoživotní vzdělávání.

Vzdělání však nekončí u jednotlivců, v současné době je důležité i z pohledu zaměstnavatelů. Důkazem jsou slova team leadera společnosti Seferios, s. r. o., Josefa Lahody, který ví, že vzdělání zaměstnanců hraje nesmírně důležitou roli. Proto je nutné, aby se na ni upřela veškerá pozornost.

Jozef Lahoda, team leader ve společnosti Seferios, nám sdělil své zkušenosti: „V mé práci je nejdůležitější, aby se makléři vzdělávali zejména v oblasti finanční gramotnosti a získali tak potřebné základy, které mohou dále prohlubovat a doplňovat." Právě proto společnost Seferios podporuje vzdělání svých zaměstnanců a nabízí školení a vzdělání pro klienty i širokou veřejnost. Vše probíhá formou seminářů, které jsou určeny nejenom pokročilým uživatelům, ale také jsou vhodné pro úplné začátečníky.

V dnešní době není možné nemít základy finanční gramotnosti a nedokázat se pohybovat ve světě financí. Vždyť jsou to právě peníze, bez kterých se v dnešní době nikdo neobejde a proto je třeba s nimi umět správně nakládat a hospodařit.

Zdroj: V. Kavalcová, redakce

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací