19.1.2018

S příchodem Nového roku vstupují v platnost a účinnost nové legislativní změny, které pramení z Nařízení Evropské unie MIFID II. Nové požadavky jsou kladeny jak na poskytovatele a zprostředkovatele investičních služeb, tak na samotné makléře. Jedním z bodů nové legislativy je skutečnost, že každý makléř bude muset úspěšně absolvovat Makléřskou zkoušku.

Ačkoliv vám může znít pojem „makléřská zkouška“ zcela jednoduše, ten, kdo se s ní někdy setkal, moc dobře ví, že se nejedná o nic snadného. Připravit se na takovou zkoušku může trvat několik dnů až několik měsíců. Kromě toho není snadné získat všechny potřebné informace, které jsou ke zkoušce potřeba. Přípravě na makléřskou zkoušku obvykle předchází absolvování mnoha různých kurzů a seminářů nebo soustavná samo-výuka. V každém případě je nutností sehnat si nejdříve potřebné materiály a potom zahájit samotnou přípravu.

Ve spojení s přípravou na makléřkou zkouškou jsme se zeptali team leadera společnosti Seferios, Josefa Lahody, jaké má zkušenosti s přípravou na makléřské zkoušky a jaký postup doporučuje při přípravě zvolit. Při této příležitosti jsme se dozvěděli, že: „Společnost Seferios se v této chvíli orientuje na pomoc a poradenství makléřům, kteří chtějí být úspěšní u těchto zkoušek a současně jim nabízí možnost získaní praktických zkušeností.

Team leader nám současně prozradil, že společnost Seferios poskytuje přípravu na makléřské zkoušky, a to za pomoci připravených sad otázek, které makléřům značně zjednoduší celé studium. Kromě rozsáhlých setů otázek nabízí společnost také Skripta, díky kterým získá makléř všeobecný rozhled a zejména bude znát odpovědi na všechny makléřské otázky. V této souvislosti pan Lahoda potvrzuje, že ze zkušenosti Seferios, s. r. o. je prvním bodem úspěchu mít kvalitní materiály, ze kteréch bude možné se řádně na zkoušky připravit.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv variantu, věříme, že pokud se budete pilně připravovat, určitě zkoušky zvládnete.

 

 

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací