1.2.2019

Investovat je možné různými způsoby. Vložit peníze je možné přitom téměř do čehokoliv. Do vzdělání, umění, sbírek, ale také akcií, zahraničních měn nebo třeba do zlata či palladia. Každá investice by však měla být vhodně diverzifikována, tedy rozdělena. To proto, aby se riziko eliminovalo a investor nikdy nepřišel o všechny své investice.

Současně platí, že investovat bychom měli pouze peníze, které k životu nutně nepotřebujeme. Při investování totiž vždy hrozí riziko ztráty těchto úspor. Ovšem, i v případě, že neinvestujete, riziko ztráty úspor hrozí také, a tou hrozbou je právě inflace. Ta se obvykle pohybuje ve výši 2 % až 3 % a tuto hodnotu žádný spořící účet prostě nevyrovná.

Naučte se proto peníze vhodně investovat a překonejte inflaci. Nejdostupnějším způsobem, jak investovat je například to, že si přečtete některou z nich, která se investice zabývá. Jako relevantní se jeví například kniha s názvem Investice do akcií, s podtitulkem běh na dlouhou trať. Jejím autorem je Jeremy Siegel a ten vám prozradí, jak moc se investování do akcií rizikové a jaká pravidla by se měla dodržovat, pokud chceme některým rizikům předejít.

Autor knihy, Profesor Siegel, má v oblasti investic bohaté zkušenosti a ty vám díky této knize může předat. Kniha mimo jiné obsahuje také studie o úspěšnosti různých investičních strategií. Je však vždy třeba pamatovat na to, že investovat znamená běžet na dlouhou trať. Velká část investorů, kteří chtějí vydělat co nejrychleji, zaznamenává velké ztráty. Staňte se proto inteligentním investorem a využijte zkušeností úspěšného investora, který začal investovat před vámi. Přestože je to již nějaký pátek, co byla kniha vydána, nemusíte se bát, protože vše, co je v ní napsáno, je možné považovat stále za aktuální problematiku. Naučte se investovat a nechejte vydělávat své peníze.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací