9.5.2018

Investiční možnosti se otevírají nejenom ve světě, ale také u nás. Důkazem je Burza cenných papírů Praha, která spolupracuje s významnými orgány na tom, aby dne 22. května dokázala zejména českým investorům zpřístupnit obchodování s vybranými zahraničními tituly.

Na domácím trhu a samozřejmě také v domácí měně tak bude možné od konce května obchodovat významné zahraniční cenné papíry a tím rozšířit vlastní investiční portfolio o nové, zejména atraktivní investiční možnosti.

Burza cenných papírů Praha tak představí možnost investovat do celé třicítky nových zahraničních blue chip titulů a současně budou k nabídce tři možnosti investic skrze burzovně obchodované fondy ETF. Emise se přitom budou obchodovat na neregulovaném trhu Free Market a každou emisi bude mít na starost zvolený tvůrce trhu, jež se bude zabývat také zajišťováním likvidity daného titulu.

Obchodování jednotlivých titulů bude uskutečněno vždy v českých korunách a bude probíhat v rámci systému Xetra. Výplatu dividend zajistí Centrální depozitář cenných papírů. Nové možnosti investic jsou určeny zejména tuzemským investorům. V rámci duálního listingu bude možné učinit investici u titulů jako je MOL, Heineken, Nokia či například Volvo a mnoho dalších.

Emise nebyly vybrány rozhodně náhodně, ale jejich výběr spočíval v preferenci klientů. Primární trhy některých titulů jsou například Německo, Rakousko, Francie, Itálie a mnohé další. Jedním z důvodů uskutečnění této inovace je zejména posílení investování dospělé populace v České republice, která v tomto pojetí za západními zeměmi značně pokulhává.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací