15.6.2018

Investovat do umění je trochu jiné, než investovat do klasických dluhopisů či akcí. V investicích do umění platí totiž trochu jiná pravidla než v investicích do akcií. Pozitivní zprávou je však fakt, že zájem o investice do umění razantně roste. Ukázal to zejména minulý rok, kdy byl zájem o umělecká díla skutečně obrovský. Rekordy přitom padaly na aukcích v Galerii Kodl.

Tržby v Galerii Kodl dosáhly minulý rok 450 milionů korun a listopadová aukce přineslo 98 % prodejů představených položek. Jedná se o skutečně velkolepý víkend v porovnání s dalšími zeměmi. Galerie Kodl konstatuje, že se jedná o nejvíce úspěšnou aukční síň, a to již sedmým rokem.

Zájem o umění však nepřichází sám sebou, ale naopak je podmíněn zvyšující se kupní silou investorů a samozřejmě také sběratelů. Ekonomika roste, a proto bylo možné očekávat, že i v této oblasti dojde k určitému oživení. Zájem o umělecká díla je současně spojován také s příchodem mnoha kvalitních děl a také růstem sběratelů a investorů. Dle odborníků lze předpokládat, že růst bude pokračovat i nadále.

Všeobecně platí, že lidé kupují umění buď proto, že k němu mají určitý vztah nebo proto, že chtějí v budoucnosti na zakoupeném uměleckém díle vydělat. Současně se však obě tyto složky začínají pojit do jedné a z osob, které přicházejí do Galerie Kodl pouze investovat se pomalu stávají milovníci umění.

Investice do umění jsou zcela výjimečné v tom, že i v dnešní virtuální době se stále jedná o skutečnou investici, která není podmíněna internetem ani jiným virtuálním působením. Proto jsou investice do umění stále tolik oblíbené.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací